Hopp til hovedinnholdet

Oppsett for bildevegg

Her er noen tips til ulike oppsett for bildevegger, og noen råd om hva som gjør at veggen blir best mulig til slutt. Liker du struktur og orden, eller liker du det litt mer tilfeldig?

 • bildevegg
Bildevegg på barnerom

Slik får du en fin bildevegg

 • Luft rundt bildeveggen, da fungerer bildeveggen som et dekorelement i stedet for mange separate.
 • Likt mellomrom mellom rammene er et triks som gir et ryddig uttrykk uansett hvilket oppsett man velger.
 • Liknende fargetoner i bildene og rammene, gir et profesjonelt og pent uttrykk. Tenk gjerne over hvilke farger som er ellers i rommet og finn bilder som passer i rommets fargetoner. 
 • Vatring av rammene er en naturlig del av siste finish når bildeveggen er på plass. Bruker du borrelås oppheng er det enklere å få rammene til å henge rett. Fester du dem med skruer/spiker kan du bruke lærertyggis nederst på baksiden av rammen, slik at den henger helt rett.

Les interiørdesignerne Camilla og Kristians tips og triks til hvordan du enkelt lager en bildevegg.

Fotovegg

Slik får du bildeveggen spennende

 • Passepartout på noen bilder fremhever bildet bedre og gir en fin variasjon på veggen, og finnes i forskjellige farger og ulike bildeåpninger. 
 • Kontrastfarger er virkningsfullt om du vil at bildeveggen skal være et fokuspunkt i rommet. Kontrastfarger er som kjent sort og hvitt, men er også de to fargene som er på motsatt side for hverandre i fargesirkelen, eks: Rød og grønn. Du kan bruke to kontrastfarger i bildene, eller velge kontrastfarge i bildene i forhold til fargen på sofaen eller liknende.
 • Kombiner nye og gamle rammer. Kontrast i tykkelse og form på rammer gjør også bildeveggen spennende. Kontrastfarger på rammer mot vegg gjør også at rammene syntes bedre. Ønsker du et roligere uttrykk kan det være veldig fint å velge eller male rammer i samme farge som veggen.
 • Blanke og matte overflater. Fotointeriør som lerret, akryl, MDF og aluminium gir en spennende kombinasjon til tradisjonelle rammer. De er uten ramme og overflatene er matte, røffe eller blanke. Ønsker du kun å bruke rammer kan du skape matt effekt ved å ta ut glasset fra noen rammer. Plakatoppheng er også en populær måte å henge opp bilder på. 
 • Fra gulv til tak. Har du mulighet til å fylle en hel vegg fra gulv til tak blir bildeveggen mektig.
 • Interiørelementer som planter, lys eller liknende er fint å putte inn som en del av bildeveggen.
Bildevegg over sofa

Valg av bilder til bildevegg

 • Mobilbilder kan fint brukes når du skal fremkalle bilder til bildevegg.
 • Hverdagsøyeblikk og hverdagsgleder er koselig å ha på veggen.
 • Det er fint med lysere bilder øverst på bildeveggen og mørkere lenger ned.
 • Samle alle bilder du tror vurderer til en bildevegg i en egen mappe. Da ser du best hvilke bilder som passer godt sammen
 • Velg gjerne noen bilder uten mennesker også om du har mange rammer, det kan gi et roligere uttrykk.

Kreative oppsett for bildevegg

 • Har du et favorittbilde kan du bruke dette som midtpunkt for bildeveggen din og plassere resten av bildene rundt.
 • Lag oppsett etter en form som du liker. Det kan være å plassere rammene slik at det former en sirkel, en diamant, et hjerte, en bokstav eller liknende.
 • La bildeveggen følge veggens form. Har du en skråvegg eller har lyst til å henge opp bilder på veggen i trappen? Et hjørne er også fint å bruke til bildevegg.
 • La bildeveggen følge formen på møbler, en stor stol, en lampe eller liknende. Da blir bildeveggen flott integrert i interiøret.
Mal for bildevegg over møbel

Bildevegg over stol

På dette forslaget er bildeveggen ca. 2 meter og plasser over en stol. Rammene følger formen på stolen samtidig som det er luft rundt bildeveggen. Her er det brukt syv rammer i ulike størrelser. 2 stk 50x70 cm, 1 stk 40x40 cm, 2 stk 30x40 cm og 2 stk 20x30 cm. Det er enkelt å utvide en slik vegg, siden det ikke er noen spesielle linjer å følge.

Bildevegg sirkelformet

Sirkelformet bildevegg

På dette forslaget er bildeveggen ca. 2 meter bred og 1,70 høy. Med så stor vegg er det fint å benytte plassen fra vegg til tak og gi dem luft. Hovedmotivet er her satt i midten, med en tykkere ramme for å forsterke dette bildet. Rammene er plassert slik at de lager en rund form. Her er det brukt 9 rammer i ulike størrelser, noen med og noen uten passepartout. 1 stk 60x80 cm, 2 stk 30x40cm, 5 stk 40x50 cm og 1 stk 40x60 cm. Det er enkelt å utvide en slik vegg, siden det ikke er noen spesielle linjer å følge.

skråvegg bilder bildevegg

Bildevegg på skråvegg

På dette forslaget er bildeveggen ca. 1,5 meter bred. Her er det valgt å lage en linje med de nederste rammene, men det er ikke nødvendig. Tanken her er å følge linjen til skråtaket. Her er det brukt 6 rammer: 1 stk 50x70cm, 2 stk 20x30cm, 1 stk 40x40cm, 1 stk 15x20cm og 1 stk 20x25cm.

Strukturerte oppsett for bildevegg

Du kan lage rektangulære former ved hjelp av rammene:

 • Bruk samme størrelse på rammene og plasser dem i et rektangel, du står fritt til å velge hvor mange bilder du ønsker i høyden og i bredden. Eksempelvis 3×3, 4×2, 2×4.
 • Lag en rektangulær form på ytre del av rammen. Størrelsen på rammene trenger ikke være like. Tenk at du lager en kollasj der veggen er rammen.

Det er lurt å tenke på hvilke linjer mellomrommene mellom rammene lager.

 • Du kan bruke linjer bevisst ved å lage en linje med maskeringsteip og feste rammene på hver side av den. Da gjør det ikke noe om rammene har ulike størrelser.

Symmetri er behagelig for øye og gir et ryddig uttrykk. Start på midten og repeter på hver side til du er fornøyd.

Smal bildevegg

Smal bildevegg

Dette er eksempel på en smal bildevegg på ca 1 meter. Her følger bildene en vertikal linje i midten, mens rammene er plassert på hver sin side. Størrelsene på rammene kan variere, eller du kan bruke like rammer for deg som liker det. Forslaget her er vist med 5 bilder: 1 stk i 20x30 cm, 2 stk i 30x30 cm, 1 stk i 30x40 cm og 1 stk i 40x40 cm.

Bilderammer i en rektangulær form

Rektangulær bildevegg

Her danner rammene et rektangel. Her vist med 5 bilder: 1 stk i 40x60 cm, 2 stk i 20x20 cm og 2 stk i 20x30 cm.

Bildevegg med like rammer

Bildevegg med like rammer

Dette er eksempel på en bildevegg på ca 1,5 meter. Skjenken under rammene er 1,2 meter bred. Alle de 9 rammene har samme størrelse, 30x40 cm. Det er benyttet passepartout i alle rammene. Du kan velge å ha alle bilder uten passepartout, eller blande noen med og noen uten. En vegg som denne blir mest ryddig med rammer i samme tykkelse, men bland gjerne ulike farger på rammene.

Symmetrisk bildevegg over sofa

Symmetrisk bildevegg

Dette er eksempel på en bildevegg på ca 2 meter. Her er det tenkt symmetri. Plasser et stort bilde i midten og plasser bilder på hver side i samme mønster. Forslaget her er vist med 7 rammer: 1 stk i størrelse 50x70 cm og 6 stk. i 20x30 cm, der tre er plassert på hver sin side av det store bildet.

Gjenbruk

 • Mal eller reparer rammer du har fra før.
 • Gamle bilder blir som nye i ny ramme.
 • Reparer gamle bilder. Vi hjelper med å skanne gamle bilder og reparere dem om det ønskes eller trengs. Falmede og ødelagte bilder reparerer vi for deg. Ta dem med til en av våre butikker.

Vi rammer gjerne inn bildene for deg

Gi oss beskjed i butikken, så tilpasser vi bildet og rammer det inn for deg i den rammen du ønsker. 

Produkter til bildevegg

alt

Ramme Romslighet eik

 • Fra 79 kr

5,0

Smal treramme med ekte glass. Størrelse fra 10x10 cm - 50x70 cm.
alt

3M Opphengsstrips hvit-opptil 5,4kg

 • 99 kr

Smale hvite borrelåsoppheng for tynn rammelist - opptil 5,4kg.
Mille collage

Mille collage

 • Fra 99 kr

15x20, 20x20, 20x30, 30x30, 30x40, 40x40, 40x60, 50x50, 50x70 og 60x80

Kundeservice