Hopp til hovedinnholdet

Lag din personlige bildevegg med 5 enkle trinn

«Med en rammevegg kan du skape din personlige stil som sier noe om hvem du er.» Interiørdesignerne Camilla og Kristian deler fem enkle trinn for hvordan du kan lage din egen fotovegg.

Bildevegg mal fra Elite Foto
Interiørarkitekt Camilla Gjerset lager bildevegg for Elite Foto
«Nå er det trendy
å vise personligheten sin
gjennom interiøret.»

Camilla og Kristian, Interiørarkitekter i 124m2.

Printede bilder til bildevegg

Hva slags rammevegg vil du ha?

Det kan være lurt å velge seg et tema på veggen. For eksempel en anledning, familiebilder eller ferie. Hvis du ikke har noen konkrete ideer, kan komme innom din lokale Elite Foto-butikk. Vi hjelper deg med inspirasjon og hva som kan gjøres. I tillegg kan du få se inspirasjonsvegger i butikkene.

Hvor stor bildevegg vil du ha?

Mål hvor stor del av veggen som skal bli rammevegg. Det er lurt å ha like mye luft over og under bildeveggen.

Velg ut bilder til fremkalling

Hvilke bilder har du lyst til å ha på veggen? Det kan være bilder som viser de viktigste anledningene, eller øyeblikk med hverdagslykke. Har du gamle bilder du vil få forstørret, ødelagte bilder som må repareres, eller fargebilder du vil ha i svarthvitt, så hjelper vi deg med det. Vi fremkaller alle bilder på ekte fotopapir som holder i generasjoner.

Formater

Bruk gjerne store formater. De største rammene vi har brukt her er 40×50 cm. Har du mulighet til å lage en vegg som går fra vegg til tak, kan du med fordel bruke enda større rammer. Setter du ett bilde i ramme med passpartout, kommer motivet enda bedre frem.

Velg rammer

Det gir best resultat å ha rammene i samme farge, men gjerne i forskjellige tykkelser og utførelser. Camilla tipser om å bruke rammer som er mest mulig lik veggen, da kommer bildene best frem.

Vi hjelper deg gjerne med valg av rammer og bestilling av bilder i butikken.

Se vårt utvalg rammer

Montering av fotovegg

Dette trenger du

Vater – gjerne laservater, tommestokk, gråpapir, maskeringstape, drill/hammer, skruer/spiker/riktig oppheng for din vegg, bilder, passepartout og rammer. Bruk gjerne 3M borrelås i stedet for skruer/spiker. Da slipper du å å lage hull i veggen, og det er enklere å variere på veggen uten mye grunnarbeid hver gang. Tips: Vent med å sette bildene inn i rammene til du er fornøyd med oppsettet.

1. Lag en oversikt

Start med å legge rammene på gulvet i et oppsett du kan tenke deg. Legg så bildene på rammene. Du får da en oversikt over hvordan det vil se ut på veggen. Flytt på rammer og bilder til du er fornøyd.

Forberedelse av bildevegg oppsett på gulvet

2. Lag en mal

Tegn rundt én og én ramme på gråpapir og klipp ut. Mål ned til opphenget på hver ramme og marker på arket hvor spikeren skal være.

Camilla måler oppheng på rammene

3. Heng opp malen

Når du er fornøyd, fester du papirlappene på veggen. Dette er selve ”jobben”. Det blir enklere å henge opp rammene og du unngår å spikre feil i veggen.

Mal til bildevegg tapet på veggen

4. Sett bildene i rammer

Når lappene er oppe på veggen, setter du inn bildene i rammene. Du ser da hvordan veggen vil se ut. Er du ikke fornøyd, kan du enkelt bytte ut bilder eller flytte på rammer.

Oppmontering av bildevegg

5. Heng opp bildene

Ta spiker/skrue og fest gjennom markeringen på papiret. Så henger du opp rammen som skal på den plassen. Det er smart å ta én og én ramme av gangen. Sjekk at alle rammene henger rett.

Kristian og Camilla monterer bildevegg

Velg din egen stil

Familien har valgt at de skal ha en familievegg. Bildene er i svarthvitt som gir oppmerksomhet til blikkene i bildene, men har et lekent preg med innslag av farger på visse elementer. Finn din stil og tenk igjennom hvilket uttrykk du ønsker å oppnå.

Se forslag til ulike oppsett for bildevegg

Kundeservice