Mange ønsker å pryde hjemmet sitt med unike og personlige bilder. En enkel måte å gjøre dette på, er ved å få bilder en har tatt selv over på et bildelerret.

Et lerret er en vevd tekstil, for eksempel av bomull eller lin i en såkalt toskaftbinding. Materialet sørger for at detaljer fremheves på en fin måte, og enger seg spesielt godt til kontrastfylte bilder.

Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan lage personlige lerretsbilder, og gi deg noen gode tips på veien.

Her kan du lære mer om lerret!

Slik lykkes du med lerretsbilder

Et lerretsbilde er et bilde som trykkes på en tekstil, som deretter festes på en blindramme. Her er det viktig å ha en god festeteknikk, slik at bildet får presise og flate hjørner.

Det kan være vanskelig å lage bilder på oppspente lerret selv, og de fleste overlater derfor jobben til en profesjonell fotografileverandør.

Vedkommende vil også ta seg av print av bildet, og benytter seg deretter av en spesiell metode som sikrer at bildet ditt blir pent festet til blindrammen. Det kreves litt trening og et par stødige hender for å lykkes med kantene på oppspente lerret.

Ulike kvaliteter på lerret

Når du bestiller et lerretsbilde, kan det være greit å tenke på at bildet kan fås i ulike kvaliteter. Det er populært å velge et lerret av 100 % bomull, da dette gjengir bildet svært bra.

Et lerret kan dessuten fås i mange ulike størrelser, noe som gjør at det passer til både små og store hjem. Som regel har de minste variantene mål på rundt 30 x 40 cm, men du kan også bestille større lerretsbilder på 70 x 100 cm.

Det er også mulig å bestille lerretsbilder på mål, dersom du er ute etter noe helt spesielt. Ellers gjelder det å tenke over dybden på rammen, som stort sett varierer mellom 2 og 4 cm. Dette sørger for at bildet stikker litt ut fra veggen, noe som gir en fin effekt.

Lerret laget for hånd elite foto

Tips til deg som skal ha bilde på lerret

Dersom du skal bestille et lerretsbilde, er det greit å huske på at kantene av bildet brettes rundt selve rammen. Derfor bør du ta høyde for dette når du velger bilde, slik at ikke selve motivet forsvinner rundt kantene.

Det er heldigvis mulig å bestille bilder til lerret med hvit kant rundt, slik at hele bildet vises i front. Dette kan være et greit alternativ når det er lite «luft» rundt selve motivet på bildet.

Når du bestiller lerretsbilder, er det også greit å finne en leverandør som fester på en stålwire på baksiden av bildet. Dette gjør det enklere å henge opp bildet dersom du skal ha det på veggen. Da hekter du enkelt og greit bildet over på en forhåndsmontert krok.

Et annet tips er å velge et bilde med en forholdsvis ren bakgrunn. Dette gjør at selve motivet kommer til sin rett. Ensfargede bakgrunner passer inn i de fleste hjem, og er lettere å kombinere med resten av interiøret. Det er imidlertid flott med naturbilder også.

En perfekt gave

Ønsker du å glede noen du er glad i med et motiv du vet de setter pris på? Til en venninne kan det for eksempel være fint med et bilde av dere sammen. Kanskje dere tok noen fine bilder på en reise dere var på?

Et lerretsbilde er også en super presang til familiemedlemmer. Du kan for eksempel glede ektefellen din med et bryllupsbilde på lerret, eller besteforeldre med et lerretsbilde av barnebarna.

Kjenner du noen som er glad i kjæledyret sitt? Da kan et bilde av hund, katt, hest eller lignende være perfekt å bruke som lerretsbilde.

Fordeler med bilder på fotolerret

Det finnes mange gode grunner til å velge lerretsbilder. Først og fremst har bildet et minimalistisk og stilrent utseende, siden det ikke er noen synlig ytre ramme. Derfor passer denne type bilder perfekt inn i de fleste moderne hjem.

En annen fordel er at bildet veier lite, da det er laget av lett bomullsmateriale og en enkel ramme. Derfor passer denne type bilder perfekt på gipsvegger og andre vegger som ikke tåler for mye vekt.

En tredje fordel er at slike bilder er forholdsvis billige sammenlignet med mange andre bildetyper. Prisen kommer naturligvis an på både størrelse og kvalitet, men generelt sett er dette et budsjettvennlig alternativ som passer de fleste.

Ellers er det verdt å nevne at det er en fordel å kunne velge akkurat det bildet du selv ønsker. Når du skal bestille fotokunst, kan dette være alt fra naturmotiver til familieportretter, noe som gjør det enkelt å finne en stil som passer inn i boligen.

Bestill et personlig lerretsbilde

Du kan enkelt bestille et unikt og personlig bilde til å henge på veggen hjemme eller på hytta via Elitefoto. Legg ved en fil av bildet du ønsker, og oppgi ønskede mål.

Etter kort tid vil bildet ditt være klart. Gled deg selv eller noen andre med et personlig bilde.

Bestill lerret her