julekort med dine egne bilder. Ferdig i dag. Enkel bestilling og flott kvalitet.

Julekort i ulike design

I våre butikker kan du lage julekort med dine egne bilder på ekte fotopapir. Bestill på nett og hent i butikk.

Vi tilbyr også doble eller tosidige kort i trykkvalitet. Disse produseres samme dag som de bestilles og kan hentes på ekspress i flere av våre butikker. Se oversikt her.

Bestill julekort
SPRE JULEGLEDE

Tradisjonen med å sende julekort klarer seg veldig godt i konkurranse med bilder i sosiale medier, skjerm og hilsener via e post. Familie og venner setter stor pris på å få din personlige julehilsen i posten. Julekort med bilder får ofte hedersplassen i hjemmet slik at alle kan se dem.

Mange tar vare på julekortene hvert år og samler dem. En bunke gamle kort med bilder forteller en historie år etter år. Jul er en tid for å spre varme og ta ekstra godt vare på de rundt seg. Et julekort i postkassen er juleglede og ønske om at det nye året blir bra i en konvolutt.  

Julen er tiden for å spre varme og ta ekstra godt vare på de rundt seg

Et julekort i postkassen er juleglede i en konvolutt

Jente ser på julekort

Julekort med bilde

Noen velger å ta nye bilder og pynte med nisseluer, bake pepperkaker eller ha juleverksted samtidig. Andre velger å bruke bilder de har fra før. Fordelen med personlige julekort er at du kan velge mellom et stort utvalg maler som gir akkurat det uttrykket du ønsker å formidle. Bildene trenger dermed ikke å ha et like tydelig juletema.  

Julekort med bilde tatt med mobil

Personlig tekst på julekort

Noen har mye på hjertet, andre nøyer seg med «God Jul». Husk at et bilde kan si mer enn tusen ord. Ingenting gjør kortene mer personlig enn bildene dine. Det kan være de hyggeligste minnene fra året som har gått, et bilde der hele flokken er samlet eller hva med å ta et skikkelig tilbakeblikk?

Nye bilder er koselig, men gamle bilder passer også godt. Julen handler om tradisjoner og minner – og er en tidløs høytid. Hvilke gamle bilder har du som kunne egnet seg til årets julekort?

hvilke typer kort og papirtyper finnes det for julekort?

Ekte fotopapir

Julekort på ekte fotopapir lages på samme måte som fremkalling av bilder. Dette gir den aller beste bildekvaliteten. Hvit bakside på kort i 15×15 cm gjør det mulig å skrive på kortene med en egnet penn. Denne får du kjøpt i alle våre butikker. OBS! For kort i størrelsene 10×13 cm og 10×21 cm har fotopapiret et kvalitetsstempel på baksiden som gjør at de ikke er egnet til å skrive på baksiden. For enkle kort er den ingen minstebestilling. Bestill her.

Trykte kort

Julekort i trykkvalitet lages på tykkere papir og i en kvalitet som flere og flere foretrekker. Her får du fordelen av trykk på begge sider og kan skrive tekst ferdig ved bestilling. Trykte kort lages både som tosidige og doble kort med fire sider. Da får du enda mer plass å utfolde deg på. Trykte kort leveres i minimumsantall på 10 stk. Vi har valgt å ikke bruke noen form for reklame, strekkoder eller ordrenummer på våre trykte julekort. Det vil si at de kun inneholde ditt design, dine bilder, din tekst og ikke noe annet. 

Bestill doble julekort her 

Bestill tosidige julekort her 

Konvolutter

Konvolutter selges separat og du kan velge mellom flere varianter. Vi har fire typer du kan velge mellom til kort i 15x15cm: standard hvit, rød, eksklusiv hvit eller resirkulert brunt kvistpapir. Til julekort i 10×13 cm og 10×21cm kan du velge mellom hvit, rød eller sølv.

SLIK BESTILLER DU

Du kan bestille julekortene dine her eller på bildekiosk i butikken. Der kan du også få hjelp til å lage kortet om du ønsker det. Bilder kan hentes fra:

BESTILL OG FÅ HJELP TIL BESTILLING
  • Mobiltelefon
  • Digitalt kamera
  • Minnekort
  • Harddisk
  • CD eller DVD

Vi kan også skanne papirbilder, lysbilder eller negativer for deg i butikken slik at du kan benytte disse til julekortene dine.

Leveringstid kort på ekte fotopapir 

Julekort på ekte fotopapir lages i alle våre butikker. Velger du ekspress er de ferdige på minutter for kun kr 50,- ekstra. Tillegget gjelder hele ordren så bestill gjerne andre produkter samtidig og få alt ferdig med en gang. Vi sender deg SMS når ordren er ferdig.

Leveringstid trykte kort

Trykte kort leveres på minutter i flere av våre butikker. Se hva som gjelder i din butikk her. Doble kort foldes og har trykk på fire sider. Øvrige butikker har ca. 2 dagers produksjonstid. Du får sms når din ordre er ferdig.

Velger du ekspress er de ferdige på minutter for kun kr 50,- ekstra. Tillegget gjelder hele ordren så bestill gjerne andre produkter samtidig og få alt ferdig med en gang. Vi sender deg SMS når ordren er ferdig.

Hent i din Elite Foto-butikk eller i postkassen 

Bestill og hent i butikk, eller få dem hjem i postkassen. Velger du julekort bestilt for postlevering sender vi ordren samme dag som vi mottar den. Postens leveringstider varierer. Porto tilkommer.

Best i test

Våre julekort på ekte fotopapir ble kåret til best i test på TV2 Hjelper deg i november 2016.

Gode tips: Slik tar du flotte julebilder 

Blir bildene dine mørke, ufokuserte eller rotete? Med noen enkle grep kan du ta bilder som imponerer mottakerne.

Benytt deg av naturlig lys

Bilder som er tatt ute i snøen kan gi et flott resultat som passer godt til julekort. Dersom du skal ta bilder innendørs så gjør det på et sted hvor det er mye naturlig lys, enten det er ved kjøkkenvinduet eller i stua.

Tørk av kameralinsen

Dette høres kanskje banalt ut, men enkelte ganger glemmer man at kameralinsen er støvete, og forstår ikke hvorfor bildene blir uklare.

Ta mange bilder

Et av de beste og enkleste fototriksene som finnes er å ta så mange bilder som mulig. Da får du flere bilder å velge mellom etterpå. Ta noen bilder som ikke er så oppstilte. Slike bilder ser ofte mer naturlige og originale ut enn typiske familiebilder der alle ser inn i kameraet og smiler.

Gjør små justeringer på bildene

Når bildene er tatt, kan du laste dem opp i et redigeringsprogram og gjøre små justeringer som gjør bildene ekstra fine. Prøv for eksempel å justere lys, kontrast og metning.