Før i tiden var en fotobutikk først og fremst et sted der du gikk for å fremkalle bildene dine etter ferieturen. I dag har disse butikkene ofte en annen funksjon, og selger en rekke fotoprodukter som kalendere, lerret, invitasjoner og interiørkunst.

En fotobutikk vil også gi deg et stort utvalg av bilderammer, album, fotobøker og lignende. Du vil også kunne kjøpe kikkerter, kameraer og lignende.

Det kan med andre ord slås fast at en fotobutikk er minst like viktig i dag, som den var for 30 år siden – selv om du ikke lenger har behov for å fremkalle bilder.

Les mer om  foto i et samfunnsperspektiv, her.

Kameraer og kikkerter

En fotobutikk er gjerne stedet du går dersom du ønsker å kjøpe et nytt kamera. Du finner som regel et bredt utvalg av billige polaroidkameraer til dyrere speilreflekskameraer i sortimentet.

Ønsker du et budsjettvennlig alternativ, er også kompaktkameraet et godt alternativ. Dette er nette og kompakte kamera som er enkle å ha med seg på tur og ferie, og har bedre zoom enn den gjennomsnittlige mobiltelefon. Et kompaktkamera kan også fås med 4K-video.

Systemkameraer og speilreflekskameraer er perfekte for deg som ønsker ekstra god bildekvalitet og flere muligheter med utskiftbare objektiver. Disse koster typisk litt mer, og benyttes hyppig av bloggere og fotografer.

En fotobutikk selger også kikkerter. En kikkert er perfekt å ha dersom du er på sjøen eller ferdes i naturen. Du kan for eksempel ha bruk for en kikkert om du kikker på fugler, eller dersom du er på jakt. Eller hva med en stjernekikkert, slik at du kan se på verdensrommet?

Printere til bilder

En fotobutikk selger også annet nyttig utstyr til deg som har interesse for fotografi. Det er blant annet mulig å kjøpe små, kompakte printere som lar deg skrive ut bilder. Noen av disse er så små og praktiske at du kan ta dem med deg i lommen.

Det er nyttig å ha en fotoprinter dersom du ønsker å lage albumer. Mange foretrekker fortsatt å ha fysiske albumer som kan blas gjennom, fremfor digitale albumer. Det er tross alt noe litt nostalgisk og koselig ved å kunne se gjennom et fysisk album.

Rammer og lerreter

Dersom du er flink til å ta bilder, ønsker du kanskje å pryde boligen eller hytta med noen av dine personlige kunstverk. Enten det er naturbilder, familiebilder, bilder av kjæledyr eller noe mer abstrakt, kan du få bildene opp på veggen med et lerret eller en bilderamme.

En fotobutikk gir deg et bredt utvalg av rammer og lerreter i ulike størrelser. Noen rammer kommer med fot på baksiden, slik at bildene kan has stående på en kommode eller lignende. Eller hva med et vegghengt lerret som kan pryde stuen?

Album og fotobøker fra din fotobutikk

Det er også populært med fotobøker og albumer. Hos en fotobutikk finner du et bredt utvalg av albumer. Noen av disse kommer i søte farger som passer perfekt til babybilder, mens andre har et mer nøytralt utseende med papp- eller skinnomslag i sort, hvitt eller brunt.

Mange har scrapbooks og fotobøker som hobby. Det er morsomt å putle med bilder og tekst, og du kan ivareta mange gode minner på denne måten. Noen ønsker å kjøpe albumer for å ha et sted å oppbevare eldre bilder som ble fremkalt for mange år siden.

Gjestebøker og hyttebøker

Hos en fotobutikk kan du også finne hyttebøker og gjestebøker. Her kan gjestene skrive inn en liten hilsen, noe som kan være morsomt å se tilbake på.

Det er spesielt populært med hyttebøker. Her kan du skrive noen ord hver gang du besøker hytten – litt som en dagbok.

Personlige kalendere og puslespill

Blant de mest populære produktene som bestilles hos en fotobutikk, er den personlige kalenderen med egne bilder. Disse kalenderne kan fås med ett bilde på én side, eller den klassiske kalendertypen bestående av 12 unike bilder.

Det er også populært å kjøpe puslespill med egne bilder. Dette er ekstra morsomt å pusle med, og en perfekt gave til både store og små. Husk at et puslespill kan fås med få og store puslebiter, eller mange små. Slik kan du selv bestemme vanskelighetsgraden.

Unike kort og invitasjoner

En fotografibutikk kan også hjelpe deg med å lage unike og personlige invitasjoner eller takkekort. Disse kan gjerne ha et personlig bilde, eller andre personlige elementer.

Takkekort og invitasjoner er populært både til dåp, bryllup, jubileum, bursdager og lignende hendelser.

Alt du trenger innen fotografi

Elitefoto er din fotobutikk. Vi har alt du trenger av bilderammer, lerret, kameraer, kikkerter, kort, invitasjoner, albumer, hyttebøker, fotobøker og printere.

Ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål.

Finn din fotobutikk