Videooverspilling

Digitalisering av gamle videokassetter

Det ligger timesvis med videominner gjemt bort på gamle videokassetter. Kameraene og avspillerne man bruker til å spille filmene er like gamle, og stadig færre av disse fungerer. Overspilling til et digital format gjør at du fortsatt kan kose deg med bryllupsvideoen fra 1987 eller ferieturen med barna noen år etter det.Gamle videofilmer

Hvordan foregår det?

Fremgangsmåten for overspilling er noenlunde lik for alle videoformatene, og kan forklares veldig forenklet. En videokassett settes inn i en avspiller tilkoblet en datamaskin, man trykker på “play” på avspilleren, og videosignalet importeres via programvaren og lagres på harddisken som en digital videofil. Den digitale fila kan deretter redigeres og kopieres til venner og bekjente.

Spør oss om hjelp

Besøk din lokale Elite Foto-butikk hvis du har noen spørsmål. Vi hjelper deg gjerne!

gamle videokassetter
VHS / VHS-C (og Betamax)
VHS og VHS-C kassetter

VHS var en veldig vanlig kassett man brukte i hjemmene sine for å ta opp TV-program og lignende fra litt før 90-tallet, og VHS-C var en kompakt versjon til bruk i videokameraer.

Betamax-formatet var en konkurrent til VHS, men klarte aldri helt å etablere seg.

Video 8 / Hi8 / Digital 8

Videokassett 8mm

Video 8 og Hi8-formatet var en konkurrent til VHS-C-kassetten, og er et analogt format lagret på magnetbånd. Digital 8 bruker samme kassettstørrelse som de to andre, men er et digitalt format. Går også under navnet “8mm” og kan lett forveksles med “8mm” som bruker fotografisk film lik den man finner i fotoapparat.

miniDV
miniDV-kassett

miniDV er en videokassett med et digitalt format på magnetbånd, og er den minste videokassetten av de vanligste formatene.

8mm / 16mm

Smalfilm

Disse filmrullene er en lang remse med mange småbilder man kan se med det blotte øyet, og som når man spiller de i en fremviser, vil være “bilder i bevegelse”.

8mm og Super 8 har en filmbredde på 8mm, og 16mm har en filmbredde på 16mm.

USB-penn

En digital fil på en minnepinne er enkel å viderekopiere til andre bekjente og forskjellige enheter (som f.eks. mobilen), og du kan redigere filmen i videoredigeringsprogram på en datamaskin.

DVD-plate

DVD-plate er fortsatt et populært valg hos våre kunder. Det begynner å bli et forholdsvis gammelt format, og kan kun spilles av i en DVD-spiller.

vhs video kassetter