En kalender er perfekt å henge på veggen, og gjør det enklere å holde oversikt over avtaler, kommende aktiviteter og røde dager.

Kalenderen er dessuten mulig å gjøre årskalenderen personlig, og med 12 ulike bilder har man stemningsskapende bilder på veggen året rundt.

Kalendere kan fås med ferdiglagde motiver, men også med private bilder. Sistnevnte er et supert alternativ dersom du ønsker å gi bort en unik og personlig gave til noen du bryr deg om. Men hvordan lykkes med en personlig årskalender?

Vil du lære mer om kalenderens historie? Sjekk denne artikkelen.

Hva er en årskalender?

Rundt omkring i verden benytter mennesker ulike kalendere. Vi kan for eksempel nevne den kinesiske kalender, men også hinduistene og egypterne har eller har hatt egne kalendere opp gjennom årene.

Felles for alle kalendere, er at de gir oversikt over årets lengde-, helligdager og inndeling. Her i Europa benytter vi den gregorianske kalender, som er regulert etter solåret. Kalenderen består av 365 dager (med unntak av skuddår) fordelt på 12 måneder.

Med en årskalender får du oversikt over antall dager i måneden, fordelt på ukedagene mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Kalenderen gir enkel oversikt over eventuelle røde dager (helligdager), helger og andre merkedager.

Ofte vil en kalenderen ha en forside, og deretter vil hver av de 12 månedene ha et eget bilde. Bildet har ingen funksjon bortsett fra at det er dekorativt og stemningsskapende. I desember er det for eksempel vanlig med et bilde som lager julestemning.

Slik lykkes du med en personlig årskalender

Butikkene bugner over av masseproduserte kalendere. Disse kalenderne kan fås med utallige temaer, enten det er snakk om bilder, kjæledyr, naturbilder, spesifikke byer eller lignende. Men noen ønsker en personlig kalender med egne bilder som ingen andre har maken til.

Det å lage en unik årskalender med egne bilder er enkelt. Du trenger bare å finne 12 eller 13 bilder (hvis du skal ha forside også), og deretter sende disse inn til noen som kan trykke årskalenderen for deg.

For at din unike og personlige årskalender skal bli best mulig, er det lurt å finne bilder som gir assosiasjoner til den spesifikke måneden. Dette gjør årskalenderen ekstra stemningsfull og fin.

I vårmånedene er det for eksempel fint med bilder med blomster og knopper. Sommeren kan illustreres med bilder av stuping fra brygger, vinglass i solnedgangen eller lignende. Om høsten er det fint med løv og gresskar, mens vinteren gjerne preges av snø og julenisser.

Bilder med en personlig vri

Dersom du skal gi en årskalender i gave, er det fint å bruke bilder du vet er av betydning for mottakeren. Kanskje bestemor eller bestefar kan få en årskalender med bilder av barnebarna? Da kan for eksempel desember-bildet være av barnebarna med nisseluer foran peisen.

Det er også populært å lage personlige kalendere med bilder av kjæledyr, eller kanskje bilder fra en fin opplevelse du og gavemottaker har hatt sammen.

Ulike kalendere

Foruten den klassiske kalender-varianten med 12 sider, kan du bestille en personlig kalender på én side med ett bilde. Her er alle årets måneder synlige på én og samme side. Dette er et billigere alternativ, men fortsatt like personlig.

Du kan også få kalendere i ulike mål. De minste måler gjerne 20 x 30 cm, mens de største måler rundt 30 x 45 cm.

Den perfekte gave

En fotokalender på 12 sider bestående av personlige bilder, er en sikker vinner under juletreet. Mottakeren vil gledes av gaven året gjennom, noe som gjør gaven ypperlig.

Du kan dessuten gi en kalender til hvem det måtte være. Gaven er like perfekt å gi til nære og kjære, som til venner og bekjente.

Bestill en personlig kalender

En unik årskalender med egne bilder er en sikker vinner under juletreet, og sørger for at mottakeren har flotte bilder å se på året rundt. Årskalenderen kan for eksempel henges på kjøkkenveggen, og skaper god stemning.

Bestill en unik kalender med personlige bilder via Elitefoto. Vi er Norges største fotokjede med 37 butikker over hele landet.  

Kvalitet og kundeservice

Du kan enten lage din personlige årskalender på nett og få kalenderen levert rett hjem i posten, eller få hjelp i en av våre butikker. Vi tilbyr produkter av høy kvalitet og ypperlig kundeservice.

Har du spørsmål om våre produkter eller lignende? Ta gjerne kontakt med oss. Velkommen til Elitefoto! 

Bestill årskalender her