Bildet ser finere ut når det er rammet inn

Det fine med bilder er at det kan brukes til så mangt. Likevel er bilder finest når du kan se på det og holde det i hånden i stedet for å studere motivet gjennom en skjerm. Fremkall bildene dine, sett dem i album eller ram dem inn.

Bilder er så mye mer enn bare et motiv på telefonen. Bilder er kunst, gaver og ikke minst interiør. Ved å sette sammen flere motiver i individuelle bilderammer kan du lage en stor og flott bildevegg, ikke bare er det stilfullt og lekkert, det er også en fin og koselig måte å vise frem bildene sine på.

Velg riktig bilderamme

Hvilken bilderamme som passer best for deg kommer an på hva det skal brukes til og hvilket bilde som skal rammes inn. Noen rammer har tykk og tydelig kant, mens andres kanter er svært diskrete. Farger, materialer og detaljer er med på å skape et helhetsinntrykk. 

Om bildene skal henges opp på veggen fremfor å stå på en hylle kreves andre rammer. Om rammen skal gis bort med bilde som gave vil kanskje en litt mer stilren og karakteristisk bilderamme falle i smak. 

Forskjellige størrelser

Det er ikke alltid så lett å vite hvilken størrelse man bør ha på bilderammen, men det viktigste er selvfølgelig at rammen er større enn bildet du vil plassere i den. 

For å få et pent og klassisk uttrykk, velg den nærmeste større størrelsen. Dersom du vil ha et litt kunstnerisk uttrykk, velg en større størrelse og lag en passepartout.

Hos Elitefoto finner du et stort utvalg av bilderammer i forskjellige størrelser, som små rammer på 10×10 cm, mellomstore rammer på 30×40 cm og store rammer på 50×70 cm.

Forskjellige farger og design

Hvilken farge på rammen du bør velge, kommer an på hvilket uttrykk du vil at bildene skal gi. En svart ramme skaper en sterk kontrast mot en lys vegg, mens en hvit ramme gir et mer klassisk uttrykk.

Dersom du har en litt mørkere vegg, kan en hvit eller sølvfarget ramme også skape en flott kontrast. Vi har også bilderammer i fargene gull og rosegull – et perfekt alternativ for å fremheve dine beste minner.

Forskjellige typer bilderammer

Rammene våre får du i mange forskjellige strukturer, stiler og farger. Her er noen av våre mest populære rammestrukturer:

Bilderamme av tre

Vi har mange forskjellige typer trerammer. Dette er et klassisk og tidløst alternativ som passer til alle typer bilder. Rammene finnes i ulike farger som eik, brun, sort, grå og hvit. 

De finnes i både store og små størrelser, men hvis du skal ramme inn et bilde som ikke er i en standard bildestørrelse, kan du besøke en av våre butikker og få spesiallaget en egen bilderamme.

Bilderamme av sølv/metall

En blank og glatt sølvramme får bildene til å se eksklusive ut. Disse rammene er ideelle både for å fremheve store og små øyeblikk i livet. Rammene finnes både med brede og smale lister, og enkelte av rammene finnes også i fargene gull og rosegull. 

Bilderamme av aluminium

Med en bilderamme av aluminium kommer bildene virkelig til sin rett. Vi har både sorte, matte rammer av aluminium og bilder på plater av aluminium. Aluminiumsplaten har en matt overflate som gjør at bildet får et dempet uttrykk. 

Bilderamme av akryl

Våre akrylrammer består av to brede akrylplater som festes sammen med magnet. Rammene har en blank og glatt overflate som gir bildene et trendy og moderne uttrykk. Til mindre bilder kan du velge vår «Akryl Mascagni»-ramme som kommer i størrelse 10×15 cm til 20×30 cm. Til større bilder, fra 30×40 cm, kan du prøve våre bilder på akrylglass, der akrylglasset dekker hele bildet. 

Retroinspirert MDF-bilderamme

Har du et bilde som du vil gi et mer nostalgisk preg? Da passer våre MDF-rammer med klype og holder perfekt for deg. Rammene kan settes i holderen som følger med, eller henges opp på veggen med opphenget på klypen. Rammene kommer i størrelsene 10×18 cm og 20×30 cm.

Heng opp bilder uten å lage hull i veggen

Hvis du vil unngå hull i veggene eller har murvegger som gjør det vanskelig å henge opp bilder, bør du prøve 3M oppheng til bilderammer.

Dette er strips med borrelås som festes enkelt på veggen og som ikke etterlater seg merker på veggen. Stripsene finnes i tre størrelser for ulike typer bilder: 1,8 kg, 5,4 kg og 7,2 kg. Se hvordan du henger opp bilder med strips her.

Rammeverksted

Rammeverksted - kutting av rammelist

Noen ganger krever et bilde eller lignende en helt spesiell ramme. Kanskje størrelsen ikke er standard og derfor krever en ramme laget spesielt til deg. Våre bilderammer lages utenfor Oslo av profesjonelle og erfarne rammemakere. For å gjøre prosessen så enkel som mulig for deg, trenger du bare besøke en av dine nærmeste Elite Foto butikker. 

I butikk finner du nemlig eksempler på de ulike rammelistene du kan velge mellom. Du vil også kunne bestille tilpasset passepartout som passer til det du skal ramme inn. Våre ansatte står klare til å hjelpe deg og finne det som møter dine ønsker og forventninger.

Sort matt Trendline og akryl Mascagni

Ramme Mascagni akryl

Bilderammer er ikke lenger bare det å vise frem et bilde. Rammer er interiør og dekorativt. Derfor har vi kommet med flere rammer som møter kundens ønsker om hvorvidt rammene skal være «kunst» i seg selv, eller ikke.

Våre sort matt trendline rammer er svært stilfulle og moderne. De består av en matt ramme i sort aluminium som på den ene siden er lagt dobbel slik at den kan stå på en flate.

Det er glass på begge sider og bildet legges inni, dermed får du en illusjon av at bildet svever inni rammen. Dette er den perfekt gaven til noen du er glad i, her kan du både gi et koselig minne samtidig som du gir noe stilrent og tidsriktig. 

Akryl Mascagni er en ramme som kun består av to tykke og brede akrylplater som festes sammen med magnet. Den kan minne om rammen nevnt over men denne er enklere og kun av gjennomsiktig akryl. 

Slik lager du din egen bildevegg

Trenden med å lage egen personlig bildevegg blir bare mer og mer populær. Ved å kombinere ulike bilderammer, motiver, farger og størrelser kan du fylle opp en kjedelig vegg og gjøre den om til et flott kunstverk.

Nå har vi kommet med en oppskrift på hvordan du lett kan gjøre det, både prosessen med å velge bilder, rammer, antall bilder og hvordan de best kan plasseres på veggen. Husk at selv om du lett kan finne enkle måter å gjøre det på er det likevel ingen fasit, det er kun fantasien som setter grenser og mulighetene er uendelige. 

Når du skal lage din egen bildevegg kan du velge mellom stående og liggende motiver og kombinere forskjellige størrelser, farger, fotorammer og motiver.

La deg inspirere og start med din egen planlegging. Om du skulle trenge hjelp er det bare å komme innom en av våre butikker. Vi hjelper deg gjerne.

Fremkall bildene dine på bare noen minutter

Med vår ekspress-tjeneste kan du enkelt velge hvilke bilder du vil fremkalle og hente dem i en av våre butikker. Du kan også komme innom en av våre butikker og prøve en av våre bildekiosker. 

Der kan du koble mobilen din til en av våre PC-er og velge hvilke bilder du vil fremkalle. Mange av våre mest populære produkter, som for eksempel årskalender, julekort og retrobilder, kan lages i bildekioskene. 

I bildekioskene kan du også velge hva slags design du vil ha på kalenderen, kortene eller hva enn du ønsker å fremkalle. Hvis du aldri har brukt våre bildekiosker før, kan vi selvfølgelig hjelpe deg. 

Hvis du vil ramme inn bildene du har fremkalt, har vi et stort utvalg av bilderammer å velge mellom.

Andre produkter

Det er ikke bare rammer og bilder du finner hos oss. Vi har et stort utvalg av både bildeprodukter, foto interiør til hjemmet og instax kameraer.

Utvalget er stort, og det er mye å velge mellom. Lag fotokalender, julekort, stort rundt bilde i MDF, eller kjøp et Instax kamera i gave til en du er glad i.

Velkommen til Elitefoto!

Elitefoto er Norges største fotokjede med 37 butikker over hele landet. Vi tilbyr alt innen fremkalling av bilder og har et stort utvalg av bilderammer både på nett og i butikk. 

Vi er svært opptatt av å gi deg god kundeservice, og hjelper deg gjerne med å fremkalle dine beste minner. 

Hos oss kan du enten bestille bildene dine på nett og hente dem i butikk, bruke våre bildekiosker eller bestille bildene dine rett hjem i postkassen. Hvis du henter bildene i en av våre butikker, unngår du å betale frakt. 

Dersom du lurer på noe angående våre produkter, så ta gjerne kontakt på e-post via lenken nedenfor. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss