Verdt å vite om papirbilder
Elite Foto

Bilder på ekte fotopapir

Kvalitet

Vi i Elite Foto er opptatt av god bildekvalitet. I motsetning til utskrift på en fotoskriver, er Elite Foto-papiret ikke lysfølsomt og holder i lang tid. Det betyr at bildene du fremkaller kan henge i en ramme på veggen i årevis uten å falme, selv i sterkt sollys.

Størrelse – format

Elite Foto tilbyr ulike bildestørrelser fra 10 × 10 cm til 20 × 30 cm på vår hjemmeside, i tillegg til storformat fra 40 × 60 cm til 70 × 100 cm. Flere av våre butikker kan lage enda flere størrelser.

Vi anbefaler deg å bruke bilder med en bildestørrelse på minimum 0,3 MB ved fremkalling i størrelser opp til 15 × 15 cm. Størrelser over dette bør ha bilder med en fil-størrelse på mer enn 1 MB. De fleste kameraer og mobiltelefoner tar i dag bilder på minimum 2 MB som vil være tilstrekkelig for papirbilder opp til 20 × 30 cm i god kvalitet. Ønsker du større bilder enn dette, men er usikker på om kvaliteten er god nok, anbefaler vi deg å snakke med din nærmeste Elite Foto-butikk eller sjekke bildet i et bildeprogram.

Har du zoomet inn på et bilde og tatt et utsnitt av det, kan dette føre til at kvaliteten på bildet blir dårligere og ikke egner seg til en stor papirkopi, da pikslene i bildet blir større og færre. Spør gjerne en smarting som er ansatt i en Elite Foto-butikk dersom du vil være sikker på kvaliteten i slike tilfeller.

Dersom du skal forstørre bilder til la oss si 20 × 30 cm, er det viktig at bildet ditt er i dette formatet. Hvis ikke risikerer du at bildet blir kuttet til riktig størrelse eller får hvite kanter rundt. Her kan du også snakke med en smarting i butikken hvis du har spørsmål.

Hvis du skal redigere noen av bildene dine før fremkalling eller forstørring – husk å lagre dem i JPEG-format (og i RGB-farger).

Når du har valgt ut alle bildene du vil fremkalle hos Elite Foto, anbefaler vi deg å legge dem i en egen mappe på datamaskinen din. Dette gjør opplastingen enklere for deg og du slipper å plukke bilder fra ulike mapper.

Husk dette når du fotograferer

  • Bruk et stort nok minnekort som gir plass til mange bilder i god kvalitet.
  • Still kameraet på høyeste bildekvalitet.
  • For å få frem tydelige detaljer bør du sørge for gode lysforhold.

Bilder på ekte fotopapir

Steg for steg - hvordan bestille bilder

Se en enkel forklaring i videoen under:

Våre erfarne ansatte hjelper deg gjerne med fremkallingen dersom du har med mobiltelefonen, kameraet, et minnekort eller en minnepinne til butikken.

Tips: Det er mulig å velge flere bilder av gangen når du bruker standard opplaster. Dette gjør du ved å markere alle bildene du ønsker når du velger dem.

Standard opplastning henter bilder fra datamaskinen din. Bruker du Mac, har du mest sannsynlig bildene dine i iPhoto. Dessverre kan ikke vårt program kommunisere med iPhoto, og du bør derfor legge bildene du ønsker å fremkalle i en mappe utenfor programmet, for eksempel på skrivebordet. Har du en Elite Foto-konto og bilder i “Sikker Lagring”, velger du dette alternativet.

Velger du å hente bilder fra Facebook, logger du deg inn på Facebook-kontoen din hvis du ikke allerede er innlogget. Klikk på bildene du ønsker å fremkalle. De valgte bildene får en blå ramme. Når du er ferdig, trykker du “Ferdig å velge bilder” øverst i høyre hjørne. Visste du at bilder som lastes opp til Facebook blir lagret i flere varianter? Vår løsning henter ut den beste versjonen av bildet, ikke den versjonen du får når du selv kopierer bilder fra Facebook.

Obs! Kvaliteten på kalenderen kan bli dårlig dersom du bruker bilder tatt med lav oppløsning, som for eksempel fra en gammel mobiltelefon.

Vi anbefaler deg å velge HD ved opplasting av bilder, for å få det beste resultatet.

Bildene lastes automatisk opp etter hvert som du har lagt dem til. Har du valgt mange og store bildefiler kan dette ta noe tid avhengig av opplastingshastigheten på nettverket ditt.

Når bildene er lastet opp i handlekurven kan du velge ulike størrelser og antall på bildene dine. Du bestemmer om du ønsker hvit kant som en ramme og om du ønsker bildene dine i sort/hvitt eller sepia (bruntoner). Prøv deg frem og finn ut hvordan bildene dine blir best mulig.

Elite Foto produserer bilder automatisk. Har du spesielle ønsker med bildet ditt, skriv dette i kommentarfeltet. Vær oppmerksom på at justeringer av bildene dine kan koste ekstra.

 

 

 

PRODUKTER
Papirbilder
Kort
Kalender
Fotobok
Fotointeriør
Fotogaver

 

 

KUNDESERVICE
Om oss
Ofte stilte spørsmål
Butikker
Kontakt oss
Kjøpsvilkår

 

 

 

 

LOGG INN

 

OM INFORMASJONS-KAPSLER (COOKIES)

 

OM PERSONVERN

  

 

Facebook Youtube Pinterest