Tips ved fremkalling av fotografbilder
Elite Foto

Fotografbilder 

Bryllupsbilde

Nå er det vanlig å få digitale filer fra fotografen. Da kan du ta de med til din lokale Elite Foto-butikk og fremkalle de i forskjellige størrelser, lage fotointeriør eller bruke de på årets julekort. (Foto: Birgitte Maudal)

Tekst: SARA STRØMME                                                                                                                                                30.08.2017

Det er noen spesielle anledninger i livet man vil ta ekstra godt vare på og forevige med fine bilder. Bryllup, konfirmasjon, nyfødt- eller familiebilder. Det er minner og bilder som du vil verdsette og se tilbake på hele livet. Da er det greit å gå til en fotograf som kan alt om lyssetting og vinkler, og vet hvordan du skal få akkurat de bildene du ønsker deg.

Digitale filer

Etter en fotografering, enten i studio eller på location, har du mulighet til å kjøpe forskjellige versjoner av bildene. Kjøper du digitale filer i høy oppløsning av fotografen står du fritt til å bruke disse bildene som du vil. Da kan du ta de med til din lokale Elite Foto-butikk og printe de i forskjellige størrelser, lage fotointeriør eller bruke de på årets julekort.

Gi beskjed ved bestilling

En viktig ting å huske på når du bestiller bilder som er tatt av fotograf er at disse er blitt etterbehandlet før du får de. Fotografen har i de fleste tilfeller redigert farger, lys og kontrast i bildene. For at denne redigeringen ikke skal bli påvirket av vår autokorreksjon, er det viktig at vi får beskjed om at det er fotografbilder så vi kan skru den av. Det er i tillegg viktig at bildene vi får er i riktig fargerom, så de blir så like som mulig som det du ser på skjermen. I digital fotografering er det to fargerom som gjelder; AdobeRGB og sRGB. Vi printer bilder i sRGB, som er det fargerommet som gir mest riktig fargegjengivelse fra skjerm til trykk/print.

Viktig å huske på når man bestiller bilder tatt av fotograf

  • Bildene må være digitale filer i høy oppløsning.
  • Gi alltid beskjed til oss om at bildene er tatt av fotograf. Dette er bilder som er ferdig redigerte og i visse tilfeller i en annen fargeprofil enn det vi printer, så for at det skal bli rett må vi vite at det er fotografbilder.
Kontakt oss Elite foto

GI OSS BESKJED

For at bildene skal bli som de skal må vi vite at det er fotografbilder.

 

 

 

PRODUKTER
Papirbilder
Kort
Kalender
Fotobok
Fotointeriør
Fotogaver

 

 

KUNDESERVICE
Om oss
Ofte stilte spørsmål
Butikker
Kontakt oss
Kjøpsvilkår

 

 

 

 

LOGG INN

 

OM INFORMASJONS-KAPSLER (COOKIES)

 

OM PERSONVERN

  

 

Facebook Youtube Pinterest