Fremkall bilder fra iCloud

fremkall bilder fra mobil elite foto

Henger bildene dine fast i skyen?

Slik henter du dem ned igjen:

Mobiltelefonen har gjort at det er lettere enn noensinne å ta bilder.

For å ha plass til alle bilder, videoer og musikk på telefonen, finnes det forskjellige skylagringstjenester hvor man kan laste opp filene sine. Apple sin sky heter iCloud og her har du 5GB med gratis lagringskapasitet.

Hvis du har iCloud aktivert på mobilen din, sendes originalbildet ditt opp i skyen og et lite miniatyrbilde for visning på skjerm blir liggende igjen på telefonen. Det er bra fordi da får du plass til å ta enda flere bilder! Det kan derimot være en ulempe hvis du ønsker å få disse bildene fremkalt, ettersom bilder som overført til skyen ikke lenger vil være like tilgjengelig for fremkalling.

iCloud bilder fremkalle elite foto

Hvordan beholder jeg originalbildet på telefonen?

Hva hvis blinkskuddet du gjerne vil ha på veggen er i skyen? Ingen fare – det er fullt mulig å laste ned originalbildene til telefonen igjen.

Gå via Innstillinger -> iCloud -> Bilder -> Velg «Last ned og behold originaler».

Da vil telefonen beholde originalbildet i tillegg til at det lastes opp til iCloud.

Er telefonen allerede full, så kan man bla frem til bildet man ønsker å laste ned fra skyen, trykke på deleikonet og så på dupliser eller arkiver bildet. Da vil bildet bli lastet ned på nytt til telefonen.

Hvis du IKKE synkroniserer mot iCloud ligger originalfilene allerede på telefonen. Da kan det være smart å ta regelmessige sikkerhetskopier så du ikke risikerer å miste noen av minnene dine.

Hvordan fremkaller jeg bildene fra telefon og iCloud?

Hjemmefra

For å gjøre det enkelt kan du kopiere de bildene du ønsker til en egen mappe. Etter du har valgt ut bildene du ønsker, kan du lett bestille minnene på ekte fotopapir på www.elitefoto.no.

Her er tre alternativer for å hente bildene:

  • Logg inn via www.icloud.com med ditt Apple-brukernavn og passord. Velg «Photos» for å se gjennom bildene dine, og last ned de du ønsker å bestille.
  • Du kan laste ned «iCloud for Windows» for å synkronisere iCloud-filene dine med harddisken på din egen PC. Da har du trippel sikkerhetskopi: mobiltelefon, skylagring og datamaskin!
    På en Mac ligger iCloud allerede installert under «Systemvalg», men du må selv logge inn med ditt Apple-brukernavn og passord for å aktivere det.
  • Koble iPhonen til datamaskinen via USB-kabelen. Husk å låse opp telefonen og klikk «Tillat» for å gi datamaskinen tilgang til bilder og video. Telefonen dukker opp som en egen stasjon sammen med harddisken(e), og bildene ligger i mappen DCIM. Disse kan du normalt se som store miniatyrbilder, og kopiere/dra over til en egen mappe eller tilkoblet USB-penn.

I butikk

Koble mobilen til en bildekiosk via USB-kabel, og bla gjennom alle bildene dine. Bestill de du ønsker, kom tilbake kort tid senere og hent ferdig fremkalte bilder!

På farten

Benytt vår kjekke mobilapp! Søk etter «Elite Foto» (produsert av Fujifilm) i App Store. Se gjennom bildene på telefonen og bestill de du ønsker. Velg å få tilsendt hjem eller hent i din nærmeste butikk. (OBS! Krever registrering og forhåndsbetaling.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *