fbpx

Rammevegg på 1-2-3

Ferdig rammevegg

“Med en rammevegg kan du skape din personlige stil som sier noe om hvem du er” Interiørdesignerne Camilla og Kristian deler sine beste tips og fem enkle trinn for hvordan du kan lage din egen rammevegg.

 

Før du starter

Hva slags rammevegg vil du ha?
Det kan være lurt å velge seg et tema på veggen. For eksempel en anledning, barn eller ferie. Hvis du ikke har noen konkrete ideer, kan komme innom din lokale Elite Foto-butikk. Vi hjelper deg med inspirasjon og hva som kan gjøres. I tillegg kan du få se inspirasjonsvegger i butikkene.

Hvor stor rammevegg vil du ha?
Mål hvor stor del av veggen som skal bli rammevegg. Det er lurt å ha like mye luft over og under rammeveggen.

Montering av rammevegg

”Nå er det trendy
å vise personligheten sin
gjennom interiøret”

Camilla og Kristian

Interiørarkitekter i 124m2

Velg ut bilder til fremkalling
Hvilke bilder har du lyst til å ha på veggen? Det kan være bilder som viser de viktigste anledningene eller øyeblikk med hverdagslykke. Har du gamle bilder du vil få forstørret, ødelagte bilder som må repareres eller fargebilder du vil ha i svarthvitt så hjelper vi deg med det. Vi fremkaller alle bilder på ekte fotopapir som holder i generasjoner.

Formater
Bruk gjerne store formater. De største rammene vi har brukt her er 40×50 cm. Har du mulighet til å lage en vegg som går fra vegg til tak kan du med fordel bruke enda større rammer. Setter du ett bilde i ramme med passpartout kommer motivet enda bedre frem.

Velg rammer
Det gir best resultat å ha rammene i samme farge, men gjerne i forskjellige tykkelser og utførelser. Camilla tipser om å bruke rammer som er mest mulig lik veggen, da kommer bildene best frem.
Vi hjelper deg gjerne med valg av rammer og bestilling av bilder i butikken.

Montering av vegg

Hva trenger du?
Vater – gjerne laservater, tommestokk, gråpapir,
maskeringstape, drill/hammer, skruer/spiker/riktig oppheng for din vegg, bilder, passepartout og rammer.

Tips: Vent med å sette bildene inn i rammene til du er fornøyd med oppsettet.

1. Lag en oversikt
Start med å legge rammene på gulvet i et oppsett du kan tenke deg. Legg så bildene på rammene. Du får da en oversikt over hvordan det vil se ut på veggen. Flytt på rammer og bilder til du er fornøyd.

2. Oppsett
Tegn rundt én og én ramme på gråpapir og klipp ut. Mål ned til opphenget på hver ramme og marker på arket hvor spikeren skal være.

3. Heng opp malen
Når du er fornøyd, fester du papirlappene på veggen. Dette er selve ”jobben”. Det blir enklere å henge opp rammene og du unngår å spikre feil i veggen.

4. Bilder i ramme
Når lappene er oppe på veggen, setter du inn bildene i rammene. Du ser da hvordan veggen vil se ut. Er du ikke fornøyd, kan du enkelt bytte ut bilder eller flytte på rammer.

5. Heng opp bildene
Ta spiker/skrue og fest gjennom markeringen på papiret. Så henger du opp rammen som skal på den plassen. Det er smart å ta én og én ramme av gangen. Sjekk at alle rammene henger rett.

Utsnitt rammevegg

Din stil
Familien har valgt at de skal ha en familievegg. Bildene er i svarthvitt som gir oppmerksomhet til blikkene i bildene, men har et lekent preg med innslag av farger på visse elementer.

Bestill bilder